Vraag en antwoord voor werkzoekenden

Waarom BETABANEN?

BETABANEN.nl is een vacaturesite met alleen maar vacatures voor hogeropgeleiden met een technische of natuurwetenschappelijke achtergrond. Dat zorgt er voor dat je met een paar clicks alleen nog maar relevante vacatures tegenkomt.

Hoe werkt het zoeken?

Er zijn verschillende ingangen. Het zoeken op trefwoord spreekt voor zichzelf, via de optie 'uitgebreid zoeken' is het mogelijk nog extra keuzes toe te voegen aan de zoekopdracht. Ook kan je zoeken starten door op een branche of functiegroep te klikken in het centrale blauwe blok. Beide routes geven een lijst met zoekresultaten. Kies nu in de linkerkolom extra criteria om de reeds gevonden resultaten verder naar de eigen wensen aan te passen. Al je keuzes zijn linksboven in de kolom zichtbaar. Klik op het kruisje achter een criterium om deze te laten verdwijnen en terug te gaan naar een grotere set resultaten. Klik op 'weergeven op een kaart' om alle vacatures op een Google Maps te zien.

Wat is een vacaturemail?

Op elk moment tijdens het zoeken is het mogelijk om op basis van de gekozen selectiecriteria een vacaturemail aan te maken. Ontvang elke week de vacatures die voldoen aan de selectiecriteria in de eigen mailbox.

Kan ik mijn zoekprofiel opslaan?

Op elk moment tijdens het zoeken is het mogelijk om de gekozen selectiecriteria op te slaan. Dat kan alleen als je ingelogd bent.

Hoe werkt het ‘direct solliciteren’?

Om direct op een vacature te reageren gebruik je de 'direct solliciteren'-balk. Deze verwijst of direct naar de sollicitatie-omgeving van de werkgever of biedt de mogelijkheid om via een email vanuit BETABANEN.nl een motivatiebrief en CV naar de werkgever te sturen.

Wat is RSS?

RSS is een eenvoudige manier om op de hoogte te blijven van een website zonder deze zelf te bezoeken. In Internet Explorer 7, en alle andere moderne browsers, is een rss-lezer ingebouwd. Klik tijdens het zoeken op het knopje voor de rss-feed op de pagina en IE7 opent een resultatenveld waar de mogelijkheid wordt geboden je te abonneren op de feed. Doe je dit dan kan je onder het sterretje linksboven in de taakbalk van IE7 je feeds bekijken.

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is een populaire netwerksite. Het idee is om een profiel op LinkedIn aan te maken en vervolgens zakenrelaties, vrienden, collega's en andere bekenden uit te nodigen om een verbinding aan te gaan. Dat maakt het mogelijk om in het netwerk van deze mensen te speuren naar nuttige contacten etc. De site tilt netwerken naar een hoger niveau.

Kan ik ook mijn CV achterlaten?

Nee, nog niet. Deze functionaliteit willen wij in de toekomst wel aan gaan bieden.

Mijn vraag staat hier niet bij.

Stel je vraag via het contactformulier en wij komen bij je terug.